13 Şubat 2013 Çarşamba

Günümüzde Teknoloji


Merhaba Teknoloji Sayfaları okurları, bugün kü teknoloji konumuz, teknolojinin günümüzde ki yeridir.

Büyük atılımlar gerçekleştiren teknoloji devleri artık öyle ürünler üretmeye başladılar ki, önceden hayal ürünü diyebileceğimiz çoğu fikir artık günümüzde mümkün olmaktadır. O kadar hızlı gelişmeler meydana geliyor ki artık takip etmek mümkün olmuyor. Yeni ortaya çıkan teknoloji harikası ürünün hemen ardından rakip teknoloji şirketleri yenisini ve daha üst modelini piyasaya sürüyorlar. Bu rekabete ayak uydurabilenler dünya piyasasında yerini sağlamlaştırmaktadırlar. Eğer rekabet edemezlerse yok olup gitmektedirler.

Teknoloji haberleri her geçen gün yeni gelişmelerin haberini bizlere vermekte ve yeni ürünlerin özelliklerini inceleyip analiz yapan yazılarla bizleri bilgilendirmektedirler. Günümüz teknoloji dünyasını takip etmek için bebga.com sitesinden yararlanabilirsiniz. Son zamanların en büyük teknoloji devi olan Apple ve Samsung teknoloji haberlerin çoğunu doldurmaktadırlar. Diğer firmaların toplam haberleri Apple ve Samsung haberlerinden bile daha az olmaktadır. 

Ekonomisi gelişmiş olan ülkelerde teknoloji de gelişme göstermiştir diyebiliriz. Aslında teknolojiyi geliştirdikleri ve kullandıkları için ekonomileri gelişmiştir de diyebiliriz. Yani her ikisi de birbirini etkilemektedir. Teknoloji haberleri daima büyük teknolojik şirketlerden gelir ve bu büyük şirketlerin gelişmiş batı ülkelerinde olduğunu hepimiz biliriz. Bunda en önemli sebepler yukarıda belirttiğimiz sebeplerdir. Ekonomik gelişmişlik ve teknoloji seviyesindeki artış birbirlerini destekler niteliktedir. Avrupa’nın teknoloji alanında gelişmesindeki en önemli sebeplerden birisi reform hareketleri ile din baskısından kurtulmaları ve Rönesans hareketiyle bilim ve sanatta ilerleme kaydetmeleridir.

Reform hareketleriyle kilise egemenliğinden kurtulan bilimsel bilgi, artık özgür ortamlarda daha da gelişmiş ve teknoloji konusunda büyük ilerlemeler kat etmiştir. Teknoloji alanındaki bu gelişmeler sanayi devrimini getirmiş ve Avrupa’da sömürge yarışları başlamıştır. Gelişmiş teknoloji harikası silahları ile geri kalmış ülkeleri sömürüp hammaddelerini ülkelerine taşıyan Avrupalılar ekonomik olarak da gelişme göstermiştir.

Konumuzla alakalı olarak "Teknolojinin Görsel Tarafı" yazımızı okumanızı tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder