12 Ocak 2013 Cumartesi

Teknoloji ile Sosyal Medya İstatistikleri


Merhaba değerli Teknoloji Sayfaları okurları;

Bu yazımızda sizlere Teknoloji ile Sosyal medya arasında ki ilişkilerden istatistiksel bir gözlemle bahsedeceğiz.

Türkiye’de internete erişim imkanı olan hane oranı %47,2’ye yükselmiştir. Bu da demek oluyor ki, Türkiye’de neredeyse her 2 evden 1’inde internet erişimi var. 2011 yılı sonunda bu oran %43’tü. Demek ki bir sene de %4,2’lik bir artış var. 3G ile internete bağlanma oranı %13,9’dur. Bilgisayar kullanımı en yükse yaş grubu 16-24 yaş grubudur. Her bireyin %37,8’i interneti düzenli kullanıyor. İnternet kullananların %70’i evlerinden bağlantı sağlıyorlar.

Ve geliyoruz konuyla alakalı bölüme, 2013 yılı ilk ayıyla itibaren yayınlanan istatistiğe göre internet kullanıcıların %72,5’i interneti sosyal medya ve haber sitelerinde geçirirken, bu oranın %69luk kısmı aynı zaman da mail ve iş için kullanıyor.

Yani günümüz de internet kullanımı iş için olduğu kadar sosyal medya için de kullanılıyor.
Peki, internet kullanımı ile mi sosyal medyaya talep arttı yoksa sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla mı internet kullanımı yükseldi.

Şimdi gelelim bu konuyu soru ve cevapla aydınlatmaya;

Eğer bugün Sosyal medya olmasaydı, internet kullanımı ne olurdu?

Yazımızın üst kısmında bahsettiğim gibi, internet kullanımının %70’lik bir kısım evinden internete bağlanıyordu. Ve nüfusun %50’si internet kullanıyordu. Türkiye nüfusu 70milyon bunların yarısı internet sahibi, 35milyon kişi kaldı. Bu kalan nüfus değerinin %70’lik bir kısmı evinden internete bağlanıyordu, yani 24,5 milyon kişi. Şimdi siz söyleyin Türkiye’de 24 milyon kişi internetini iş için mi kullanıyordur yoksa sosyal medya için mi?

Facebook 2012 yılı sonu 1milyar kullanıcısı olduğunu belirtti ve Twitter’da dakikada ortalama 100bin Twit atılıyor.

Sizce İnternetin yaygınlaşmasıyla mı bu oranlar yükseldi. Yoksa Facebook ve Twitter gibi Sosyal Medya firmalarının sizin internet kullanımınıza etkisi var mı?

Teknoloji Nasıl Doğdu, Günümüzde ki Yeri konu başlığında bahsettiğim gibi, teknoloji günümüzde veri paylaşımı açısından en etkili yöntem olması, kullanımını arttırıyor. Teknolojiden artık kaçamayacağımız kesin, Madem teknolojiden kaçamıyoruz öyle ise bir parçası olmayı seçelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder