15 Ocak 2013 Salı

Teknolojinin Görsel Tarafı


Merhaba teknoloji sayfaları okurları, bugün sizlere gelişen teknolojinin görsel tasarım uyarlanmasından bahsedeceğim.

Teknoloji, teknik olarak insanoğlunun ilk varoluşundan beri vardır ve bizimle beraber gelişmektedir. Teknoloji insanların hayatlarını kolaylaştırmak için bir takım alet ve araçların üretilmesi için gerekli bilgi ve yeteneklerdir. Teknoloji tabi günümüzde bu özelliğinin çok daha fazla dışına çıkmıştır. Artık araç gereçler dışında, insanların boş zaman geçirmeleri için kullandıkları gereç, iletişim kurdukları hatta iş yapmakta kullandıkları cihazlarından oluşmaktadır. Dünya üzerinde teknoloji ile tanışmış insan olması bir mucizedir. Hatta günümüzde, bir günlük yaşamımıza baktığımızda teknolojiden kaçma şansımız olmadığını görmekteyiz. Tabi ki bu kadar yaygın kullanımı, teknolojinin temel ihtiyaçları dışında lükse de kaçmasına neden olmuştur.

Normal şartlarda bir taşıt, insanları başlangıç noktasından hedeflenen bitiş noktasına götürmek için icat edilmiş bu amaç doğrultusunda geliştirilmiştir. Tabi ki teknoloji maliyeti yüksek bir sektör olduğundan ve Pazar rekabeti de yüksek olduğu için farklılık adına konfor sunmaya başlamışlardır. Şu an evimizde sert bir koltuk yerine, yumuşak içi sünger bir koltuk olmasının nedeni konforlu yaşama tercihimizden kaynaklıdır. İşte bu yüzden teknolojide amacı doğrultusunda geliştirilen ilk özellik doğuyor ve konfor ekleniyor. Konfor kelimesini kullanılabilirlik diyerek genellemek istiyorum.

Kullanılabilir teknoloji yaygınlaşmasından sonra, yine aynı şekilde teknoloji kullanıcılarını kendi ürünlerine çekmek isteyen firmalar, hala eksik olan bir şeyin farkındaydılar. Ürünlerin kullanılabilir olmasının yanında görsellikte önemliydi. Çünkü teknolojik ürünler hem pahalı hem de sürekli göz önünde bulunan cihazlardır.
Günümüzde en yaygın kullanılan teknolojilerden bir tanesi telefonlardır. Telefon firmaları her çıkarttıkları telefonlar öncesinde kavram bir tane yaparlar ve kavram telefon videolarını yayınlarlar. Bu kavram videolarına baktığımız zaman, telefonların yeni özelliklerinin yanında tasarım da dikkat çeker. Çünkü telefonlarda çıkartılan yeni bir teknolojiyi diğer telefon firmalarının taklit etmesi ya da daha iyi bir teknoloji ile piyasaya çıkması çok zor değildir. Durum böyle olunca telefon firmaları çıkartacakları telefonların tasarımına da çok önem verirler. Ayrıca teknoloji kullanıcılarının bayan kullanıcıları da çoğunluğu oluşturduğunu unutmamak lazımdır.

Tabi teknoloji çok geniş bir dünya olması ve çok fazla kullanılması teknoloji firmalarının büyümelerine ivme kazandırıyor. Ayrıca durum böyle olunca teknoloji firmaları, daha fazla kullanıcıya sahip olabilmek için daha çok görselliğe vurgu yapacaklardır. Önümüzde ki günlerde yeni kavram teknoloji ürünlerinin görünüşlerini merakla bekliyor olacağız. Bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve istatistik değerlere, Teknoloji ile Sosyal Medya İstatistikleri konu başlığından ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Gerçekten Benim De Böyle Bir Sayfam Var Ziyaretinizi Beklerim
    http://tamfullindirr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler teknoloji sitesini de ziyaret edebilirsiniz..
    ...

    YanıtlaSil